Detailhandlen afviser kritik fra Konkurrencestyrelsen

NYHED: Konkurrencestyrelsen har ikke ret i, at gennemsigtighed på markedet for fødevarer skader konkurrencen. Tværtimod, mener detailhandlen.
Fødevarepriserne går op og op og op. Konkurrencestyrelsen mener, aktørerne på fødevaremarkedet kender hinanden lidt for godt.
Fødevarepriserne går op og op og op. Konkurrencestyrelsen mener, aktørerne på fødevaremarkedet kender hinanden lidt for godt. Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Man kan jo se, hvor ofte det sker, at nogen går ud med en bestemt pris i en tilbudsavis, og med det samme sætter andre derefter prisen ned.

John Wagner
Adm. dir. i De Samvirkende Købmænd (DSK)

Konkurrencen i detailhandlen og fødevarebranchen fungerer aldeles udmærket - også selv om priserne på fødevarerne stiger voldsomt i disse måneder.

Det siger flere af detailhandlens brancheorganisationer i dag til Altinget | Fødevarer - og de afviser dermed bekymringer fra Konkurrencestyrelsen, der i går fremlagde resultaterne af en undersøgelse af fødevarepriserne i Danmark.

Styrelsen har ikke konstateret nogen ulovlige kartelaftaler på fødevareområdet, men den mener alligevel, konkurrencen på området er "usund", fordi virksomhederne kender hinanden og hinandens prisniveauer ualmindeligt godt.

0:000:00