Her er medlemmerne af Forebyggelseskommissionen

NYHED: Ud over formand Mette Wier er ni andre fagfolk udpeget til regeringens Forebyggelseskommission. Læs dem her:
De ti medlemmer af Forebyggelseskommissionen skal blandt andet kigge på konsekvenserne af at fjerne momsen på frugt og grønt.
De ti medlemmer af Forebyggelseskommissionen skal blandt andet kigge på konsekvenserne af at fjerne momsen på frugt og grønt.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Jeg glæder mig over, at hele holdet nu er i arbejdstøjet. Det er vigtigt, at kommissionen kommer i sving og får taget hul på debatten om forebyggelse, så vi næste år kan få lavet en national handlingsplan på området.

Jakob Axel Nielsen (K)
Sundhedsminister

For to uger siden blev Mette Wier udnævnt til formand for Forebyggelseskommissionen. Nu er resten af kommissionen udpeget og parat til at komme med forslag til, hvordan danskernes sundhedstilstand forbedres.

Kommissionen skal blandt andet undersøge konsekvenserne af at nedsætte momsen på frugt og grønt, og hvordan man kan øge den forbyggende indsats over for ressourcesvage grupper.

Senest i januar 2009 skal kommissionen komme med den færdige rapport, som politikerne derefter skal tage stilling til, men kommissionen vil løbende komme med udspil for at sætte gang i debatten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00