Ministre til debat om naturplan

NYHED: Miljøministeren og fødevareministeren skal drøfte regeringens naturplan sammen med eksperter, branchen og offentligheden.

Man har i lang tid efterlyst en samlet plan for Danmarks natur, og det vil vi godt have ud til en offentlig debat.

Michael Stoltze
Biolog og forfatter

Diskussionen om fremtidens danske natur skal ud til offentligheden. Fødevarekrise og brakmarker, der forsvinder, sætter naturen under pres.

Derfor mødes miljøminister Troels Lund Poulsen (V), og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), på Det Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, fredag 21. maj for at diskutere regeringens naturplan for Danmark. Ud over de to ministre vil folk fra branchen og eksperter være repræsenteret:

"Der er i dag et pres på vores arealer, og derfor er det vigtigt med en debat om, hvor meget naturen skal fylde, og hvordan vi sikrer en mangfoldig jord," siger biolog og forfatter Michael Stoltze, der er indledende taler og initiativtager til debatmødet sammen med Det Biovidenskabelige Fakultet (tidl. Landbohøjskolen) ved Københavns Universitet.

I takt med, at behovet for at producere fødevarer stiger, kommer der et pres på bæredygtighedsbegrebet, mener Michael Stoltze. Skal der satses på en større produktion med kemisk udviklede landbrugsmetoder, eller skal man vælge det økologiske alternativ? Det er nogle af de spørgsmål, som ministrene skal diskutere med hinanden og branchen:

0:000:00