Folketinget afviser ekstra fødevarepenge

NYHED: Regeringen og Dansk Folkeparti mener ikke, fødevarepriserne er steget nok til at godtgøre et ekstra økonomisk løft til overførselsindkomsterne.
Det vil være urimeligt over for de laveste indkomster på arbejdsmarkedet at give overførselsindkomsterne en særlig kompensation som følge af de stigende fødevarepriser, mener Venstres fødevareordfører Tina Nedergaard (V).
Det vil være urimeligt over for de laveste indkomster på arbejdsmarkedet at give overførselsindkomsterne en særlig kompensation som følge af de stigende fødevarepriser, mener Venstres fødevareordfører Tina Nedergaard (V).Foto: www.ft.dk
Anders HeisselNiels Th. Dahl

I øjeblikket sker der en dramatisk udhuling af kontanthjælpsmodtagernes købekraft, fordi de jo ikke har fået sat deres kontanthjælp lige så meget op som fødevarepriserne.

Per Clausen
Fødevareordfører (EL)

Der kommer ingen ekstra penge til danskerne på overførselsindkomst, selv om fødevarepriserne stiger voldsomt i disse måneder.

Det står klart efter en forespørgselsdebat i Folketinget i går, hvor venstrefløjen ønskede at give nogle af de økonomisk mest trængte grupper et ekstra løft for at kompensere for de høje madpriser. Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti er imod.

"Vi kan ikke være bekendt, at de svageste i vores samfund bliver ramt af fødevarepriserne, som de ikke selv er herre over. I øjeblikket sker der en dramatisk udhuling af kontanthjælpsmodtagernes købekraft, fordi de jo ikke har fået sat deres kontanthjælp lige så meget op som fødevarepriserne, og jeg mener, vi bør regulere med en slags akut nødhjælp," siger Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen.

0:000:00