Landbrugsraadet: Ældres mad er for ringe

NOTE: Landbrugsraadet sætter nu fokus på forbedring af kosten til Danmarks ældre generation.
Christian Juhl Mølgaard

Maden på danske plejehjem bliver ofte serveret uden hensyn til beboernes helbred eller behov. Rapporter fra Danmarks Fødevareforskning påpeger, at blot 30 pct. af landets plejehjem tilbyder flere forskellige varme menuer, og kun 15 pct. måler næringsindholdet i maden til de ældre.

Genskab respekten
"Jeg savner respekt for kosten til Danmarks ældre. For dem kan den optimale ernæring være bedre end medicin, og der mangler et klart fokus på maden til de 200.000 i ældreplejen," siger Freddy Svane, administrerende direktør i Landbrugsraadet, i en pressemeddelelse, og fortsætter:

"Landbrugsraadet inviterer Ældre Sagen og kommuner til partnerskab, der skal give plejehjemsmaden et kvalitetsløft. Vores virksomheder kan udvikle specialprodukter målrettet ældre.

Men det kræver, at politikerne også finder pengepungen frem, så plejehjemskøkkenerne har økonomi til at købe produkterne."  

Vigtigt bidrag til folkesundheden
Landbrugsraadets nye fokus på ældres mad er en del af et større sundhedsudspil, som Landbrugsraadet offentliggør ved rådets årsmøde.

"Fødevareerhvervet ser sundhed som en af de største udfordringer i de kommende år. Som et internationalt erhverv, der årligt producerer mad til 15 mio. mennesker, vil vi gerne bidrage til folkesundheden," slutter Freddy Svane.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00