DF ønsker loft på prisen på ældremad

NYHED: Dansk Folkeparti vil begrænse kommunernes ret til at hæve prisen på ældremad. Venstrefløjen er enig – men kun, hvis der følger penge med.
Prisen på den kommunale ældremad er i flere kommuner steget voldsomt. Nu vil Dansk Folkeparti lægge et centralt loft over prisstigningerne.
Prisen på den kommunale ældremad er i flere kommuner steget voldsomt. Nu vil Dansk Folkeparti lægge et centralt loft over prisstigningerne.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

De fleste ældre på plejehjem tilhører den svageste gruppe, og de spiser altså ikke store portioner. Så vi synes, et loft er det helt rigtige.

Jens Højgaard
Økonom i Ældresagen

Dansk Folkeparti vil have sat en stopper for de voldsomme prisstigninger på den kommunale ældremad - om nødvendigt ved at tvinge kommunerne til et prisloft.

Det siger partiets socialordfører Christian H. Hansen i dag til Altinget.dk:

"Når vi er nået frem til, hvad prisen på et ordenligt måltid til de ældre bør være, så er vi nødt til at signalere, at det er uacceptabelt, at nogle kommuner bare trækker penge op af lommen på de ældre. Der bør være et øvre loft, og så siger vi til kommunerne, at de ikke må gå over det," siger Christian H. Hansen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00