Gennembrud for dansk kødkontrol

KØDKONTROL: Vejen er banet for en ny og moderne kødkontrol, efter at USA har givet grønt lys. Det kan betyde besparelser på over 30 mio. kr. årligt.
Farvel til gammeldags kontrolsystemer - ny dansk kødkontrol har bestået sin første eksamen i USA. Slagterierhvervet jubler.
Farvel til gammeldags kontrolsystemer - ny dansk kødkontrol har bestået sin første eksamen i USA. Slagterierhvervet jubler. Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Vi anser de amerikanske myndigheder som meget kompetente og professionelle på det her område, og nu har vi bestået vores eksamen.

Erik Bisgaard
Viceadministrerende direktør, Danish Meat Association
Fakta

Eksporten til USA udgør ca. 45.000 tons kød og en værdi på cirka 1 mia. kroner.

Godkendelsen fra de amerikanske myndigheder bygger på en grundig risikovurdering.

Kun slagtesvin fra indendørs besætninger kan slagtes efter andre regler end den traditionelle kødkontrol.

Besætninger, der leverer svin, skal levere såkaldte fødevarekædeoplysninger. Dette dækker bl.a. information om brug af lægemidler.

 


Kilde: Fødevareministeriet og Danish Meat Association

De amerikanske myndigheder har netop godkendt en ny form for dansk kødkontrol. Både fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og Danish Meat Association (DMA) glæder sig over nyheden.

"Vi er jublende glade. Det var en af de hurdler, vi skulle passere for at kunne få søsat vores flerårige projekt med at modernisere kødkontrollen," siger den viceadministrerende direktør i DMA, Erik Bisgaard, der ser godkendelsen som en stor cadeau til Danmark og det danske kontrolsystem.

"Vi anser de amerikanske myndigheder som meget kompetente og professionelle på det her område, og nu har vi bestået vores eksamen. Det er vigtigt for vores fødevaresikkerhedsbrand."

0:000:00