Skepsis over økologisk klimastrategi

KLIMASTRATEGI: SF og Enhedslisten stiller sig forbeholdende over for konkrete politiske initiativer i Økologisk Landsforenings klimastrategi. Men der er også ros at hente.
Foto: colourbox
Ida Skytte

Helt tilbage i foråret pegede Landbrug & Fødevarer på en række tiltag, som kunne fremme mere vedvarende energi fra landbruget i "Ægte Grøn vækst". Ideen om at gøre afregningssystemet endnu mere kompliceret er vi grundlæggende imod, mens vi fuldt ud kan støtte forslaget om at fritage grøn energi fra CO2-afgiften.

Søren Korsholm
Plante- og energipolitisk chef, Landbrug & Fødevarer

Økologernes klimastrategi, som blev præsenteret tirsdag, bliver mødt med både ros og skepsis.

Strategien indeholder en målsætning om helt at fjerne fossile brændstoffer i det økologiske landbrug i 2025 og samtidig øge produktionen af vedvarende energi -så meget, at økologerne producerer mere vedvarende energi, end de selv kan bruge.

For at nå den målsætning kræver det en række politiske initiativer, mener foreningen. Helt konkret otte styk - blandt andet skal afregningspriserne på el fra solceller og biogas øges, hvis gassen vel og mærke kommer fra bedrifternes egen husdyrgødning og er fra bæredygtig dyrkning af energiafgrøder.

0:000:00