Landbruget vil være en del af klimaløsningen

TOPMØDE: Landbrugsproduktionen er en klimasynder, men også en klimaløsning, lyder det fra fødevareministeren under COP15. Tanken bakkes op af både FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, og den amerikanske landbrugsminister.
Landbruget står i Danmark for 16 procent af det samlede udslip af drivhusgasser.
Landbruget står i Danmark for 16 procent af det samlede udslip af drivhusgasser.Foto: Colourbox
Marie Dissing Sandahl

Det er essentielt, at landbruget og fødevareproduktionen direkte er en del af de nuværende forhandlinger om både klimaforandringer, klimatilpasning og reduktioner.

Eva Kjer Hansen (V)
Fødevareminister

Verden har to store problemer. Sult og CO2. Og landbruget er en del af løsningen på begge problemer. Det var hovedpointen fra fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til et arrangement under COP15 med titlen "Klimaforandring og fødevaresikkerhed", som det danske fødevareministerium var vært for sammen med FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO.

Derfor skal klima for fremtiden tænkes endnu mere ind i landbrugsproduktionen, forklarede fødevareministeren, som var vært ved arrangementet.

"Det er essentielt, at landbruget og fødevareproduktionen direkte er en del af de nuværende forhandlinger om både klimaforandringer, klimatilpasning og reduktioner," sagde hun og tilføjede parolen "ingen fødevaresikkerhed uden klimasikkerhed".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00