Nye miljøgodkendelser sendt i høring

LANDBRUG: Det skal være lettere for landbruget at få miljø-godkendelser, og derfor har miljøministeren sendt nyt forslag i høring.
Anders Jerking
Miljøgodkendelserne skal være lettere at administrere. Derfor har miljøminister Troels Lund Poulsen (V) sendt et nyt lovforslag om miljøgodkendelser i høring.

Fremover skal mindre ændringer på bedrifterne, som ikke påvirker miljøet, kunne gennemføres mere smidigt. Det gælder blandt andet skift mellem dyretyper i stalden, hvis det ikke medfører øget miljøpåvirkning. Mindre bygningsmæssige ændringer eller indførelse af moderne staldteknologi, der skal tilgodese dyrevelfærd.

"Administrationen af husdyrloven har på nogle punkter udviklet sig meget omstændeligt, og det var ikke meningen med loven," udtaler miljøminister Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

I Landbrug & Fødevarer hilser formand Michael Brockenhuus-Schack bagatelgrænserne velkommen.
"Det er meget positivt, at man vil lave de bagatelgrænser, vi har kæmpet for i lang tid," siger han til landbrugsavisen.dk.

Lovændringen lægger også op til en skærpet ammoniakregulering, som tager højde for liberaliseringen af landbrugsloven, og som skal understøtte de kommende naturplaner.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00