DMA: Dansk kødproduktion er mindst klimabelastende

KØD OG KLIMA: Flere danskere fravælger kød af klimahensyn, siger Dansk Vegetarforening, men Danish Meat Association er ikke bekymrede, for efterspørgslen stiger globalt, og dansk kødproduktion er en af de mindst klimabelastende.
Flere fravælger bøffen af klimahensyn, mener Dansk Vegetarforening.
Flere fravælger bøffen af klimahensyn, mener Dansk Vegetarforening.Foto: colourbox
Marie Dissing Sandahl

Kødproduktionen er med til at øge den globale opvarmning gennem udledning af gasarter, som f.eks. metangas og lattergas fra gylle. Det er opmærksomheden blevet meget større om - også i pressen. Og det er en begrundelse for at spise mindre kød, som folk godt kan forstå, og som der er respekt om.

Sune Borkfelt
Næstformand i Dansk Vegetarforening
Landbrugets husdyrsektor udleder 18 procent flere drivhusgasser end transportsektoren ifølge FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO). Og forbrugerne er ved at få øjnene op for kødproduktionens klimakonsekvenser og spiser derfor mindre af det.

Ifølge Dansk Vegetarforening er tendensen klar.

"Der er helt sikkert flere og flere, som har miljø-aspektet med i deres overvejelser - både af dem, der bliver vegetarer og de, der bare spiser mindre kød," siger Sune Borkfelt, næstformand i Dansk Vegetarforening.

Og klimaargumentet er lettere at synke for folk, der normalt spiser kød.

0:000:00