FOA: Kommunal madordning underfinansieret

BØRNEMAD: Indførelsen af madordninger i daginstitutionerne udskydes ikke, og nu skal kommunerne tilbyde børnene et frokostmåltid i daginstitutionerne fra 1. januar 2010. Men ordningen er underfinansieret, lyder det fra FOA.
Sidste års finanslov slog fast, at alle daginstitutioner skal kunne tilbyde et sundt måltid til alle børn.
Sidste års finanslov slog fast, at alle daginstitutioner skal kunne tilbyde et sundt måltid til alle børn.Foto: Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl
KL meddelte i går onsdag regeringen, at de vil leve op til aftalen om at indføre frokost i daginstitutionerne fra begyndelsen af næste år og ikke udskyde det, som der ellers har været tale om. FOA mener, at det vil volde kommunerne store problemer at finde pengene til maden.

"Problemet er, at der ikke er penge nok i det. Man kan kun øge forældrebetalingen med fem procent, så kommunerne vil stå i det dilemma, at de enten er nødt til at lave en meget billig madordning - og det er ikke i tråd med det lovforslag, som var at sikre sunde og gode kostvaner. Eller også er de nødt til at hente en del af finansieringen hos vuggestueforældrene, for der kan de efter loven også kræve ekstra betaling, selvom 81 procent af vuggestuebørnene allerede har mad," siger Jakob Sølvhøj, formand for FOA's pædagogiske sektor og tilføjer:

"Eller også må man vælte det økonomiske problem over på børn- og ungebudgetterne i almindelighed - og så finde pengene inden for de eksisterende budgetter."

Kommunalt ansvar
Men kritikken preller af på Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00