Grøn Vækst skal satse på andet end landbrug

VÆKST: Regionerne har investeret massivt i fødevareindustrien og især i sekundærproduktionen. Regionerne håber, tanken vil smitte af på Grøn Vækst, og det er en god idé, mener ekspert, der efterlyser en national strategi.
Regionerne kan spille en vigtig rolle i udviklingen af fødevareklyngen i Danmark, mener Carl Holst (V).
Regionerne kan spille en vigtig rolle i udviklingen af fødevareklyngen i Danmark, mener Carl Holst (V).Foto: Pressefoto
Marie Dissing Sandahl
Fakta
Indsatsen er koordineret i det regionale fødevarenetværk, og pengene kommer fra regionsrådene, EU's strukturfonde og private virksomheder og fonde.

I 2007 blev knap 64 millioner kroner investeret, mens der i 2008 blev investeret 180 millioner.

Fødevareindustrien er ikke kun landbruget, men også de virksomheder, der forarbejder og producerer fødevarerne. Dér har de regionale vækstfora investeret 244 millioner kroner siden 2007, viser en ny rapport fra Danske Regioner.

Den tanke håber Carl Holst (V), formand for Danske Regioners Udvalg for Regional Udvikling, vil sprede sig til planerne for Grøn Vækst.

"Regeringens Grøn Vækst vil formentlig fokusere primært på et konkurrencedygtigt landbrug. Men det er ikke nok bare at se på vækst i landbruget, vi er nødt til at se på de vækstmuligheder, der går på tværs af fremstillingserhverv, turisme og informationsteknologi," siger han.

0:000:00