Ny landbrugsorganisation tager form

FUSION: Fusionen mellem de største aktører på landbrugsområdet er så småt ved at falde på plads. Dansk Landbrug har godkendt fusionsgrundlaget for Landbrug & Fødevarer, og flere aktører melder sig på banen.
Arbejdet med at samle landbrugets organisationer i Landbrug & Fødevarer skrider fremad.
Arbejdet med at samle landbrugets organisationer i Landbrug & Fødevarer skrider fremad.Foto: colourbox
De største interesseorganisationer på landbrugsområdet er tæt på en realisering af planerne om den nye store landbrugsorganisation "Landbrug & Fødevarer", der samler alle relevante aktører i en enhed.

Bestyrelsen i Dansk Landbrug godkendte den 5. maj fusionsgrundlaget på det, der kan blive sidste bestyrelsesmøde i den gamle organisation.

"Bestyrelsen har enstemmigt godkendt oplægget til fusionsaftale, til vedtægter og til forretningsorden, og også de regler, der kommer til at gælde fremadrettet for vore delegeretmøder. Vi er nu klar til at godkende fusionen på det ekstraordinære delegeretmøde i Vejle 3. juni," siger formand Peter Gæmelke til Landbrugsavisen.

Flere kommer til
Fusionen vokser dag for dag. Det er ikke længere kun Dansk Landbrug, Landbrugsraadet og Danish Meat Association/Danske Slagterier, der skal slås sammen. Mejeriforeningen og Dansk Svineproduktion meddelte i sidste uge, at begge organisationer tilslutter sig den kommende landbrugsfusion.

Dokumentation

Om organisationen

Den nye organisation får hovedkontor på Axelborg i København. Den får et formandskab på seks personer repræsenterende såvel landmænd som virksomheder. For at sikre en fokuseret interessevaretagelse vil organisationen få en bestyrelse, der repræsenterer primærproducenterne, og en bestyrelse, der repræsenterer virksomhederne. Disse kobles tæt til hinanden via gensidig repræsentation. Denne model skal understøtte politikudviklingen i organisationen, således at alle dele af medlemskredsen vil få optimal interessevaretagelse. Herudover får den nye organisation en fælles bestyrelse, som har ansvar for strategi, vedtægter, budgetter, regnskab mv.

Medlemskredsen i den nye organisation består af de landmænd, virksomheder og øvrige foreninger, der hidtil har været en del af Dansk Landbrug, DS/DMA og Landbrugsraadet. Nogle organisationer fortsætter både som medlemmer af den nye organisation og som selvstændige foreninger. Det gælder bl.a. Mejeriforeningen, Dansk Pelsdyravlerforening, Økologisk Landsforening og Dansk Gartneri.

(Kilde: Landbrugsraadet.dk)


0:000:00