Eva Kjer drages til ansvar for ødsel kødkontrol

KØDKONTROL: Socialdemokraterne har kaldt fødevareministeren i samråd på baggrund af dybt kritisk rapport om Fødevarestyrelsens rolle i den alt for dyre kødkontrol.
Ny konsulentundersøgelse konkluderer, at Fødevarestyrelsens styring af kødkontrollen langtfra er god nok. Fødevareministeren bebuder nu på den baggrund reduktion i omkostningerne.
Ny konsulentundersøgelse konkluderer, at Fødevarestyrelsens styring af kødkontrollen langtfra er god nok. Fødevareministeren bebuder nu på den baggrund reduktion i omkostningerne. Foto: www.colourbox.com
Ida Skytte

Konsekvensen af, at ministeren har forsømt at gøre noget ved det her problem, er, at slagtninger er flyttet ud af landet, at slagteriarbejdere er blevet fyret, og at slagterier er blevet lukket. Det er stærkt kritisabelt.

Bjarne Laustsen
Fødevareordfører, S
Fakta
Af rapporten fra PricewaterhouseCoopers fremgår det bl.a.:
  • At der er potentiale for væsentlige omkostningsreduktioner i kødkontrollen og at potentialet er markant større end i ministerens handlingsplan.

  • At medarbejderne i kødkontrollen ikke har incitamenter til at arbejde mere effektivt.

  • At ledelsen opfattes som konfliktsky og at der mangler synlig ledelse.

  • At overenskomstaftalerne modarbejder fleksibilitet.

  • At sygefraværet i kødkontrollen er meget højt (15,8 pct.) og at langtidssygefraværet er stigende.

  • At der ikke finder budgetstyring og opfølgning sted. Der er ikke placeret budgetansvar for de enkelte budgetposter.

 

"Rystende læsning".

Det er en af kommentarerne til en ny undersøgelse af den danske kødkontrol, som revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers har lavet for Fødevareministeriet.

Rapporten siger blandt andet, at omkostningerne til kødkontrollen kan reduceres med 40 procent, uden at det går ud over fødevaresikkerheden.

0:000:00