Biavlere forsøger at råbe politikere op om GMO

GMO: I Danmarks Biavlerforening er man nervøse for udbredelsen af GMO-afgrøder, der kan skade markedsføringen af honning. Politikerne må finde en løsning, ellers ser det sort ud for dansk biavl.
De danske biavlere savner en klar politisk udmelding om, hvordan de står i forhold til en eventuel fremtid med flere GMO-afgrøder.
De danske biavlere savner en klar politisk udmelding om, hvordan de står i forhold til en eventuel fremtid med flere GMO-afgrøder.Foto: Colourbox.com

Det helt store problem er, hvordan man sikrer biavlere mod utilsigtede skader på deres markedsføring af honning.

Asger Søgaard Jørgensen
Daglig leder, Dansk Biavlerforening

Medlemmer af Dansk Biavlerforening vil have politikerne til at tage stilling til fremtiden for dansk biavl, så avlerne ikke ender som gidsler ved en fremtidig udbredelse af GMO-afgrøder.

De har derfor gentagne gange i løbet af året skrevet til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) og til Folketingets Fødevareudvalg for at få svar på en række konkrete spørgsmål om biavl og GMO-afgrøder.

"Det helt store problem er, hvordan man sikrer biavlere mod utilsigtede skader på deres markedsføring af honning. Med den opinion, der er i Danmark mod GMO-afgrøder, så vil det være et stort problem. Det må politikerne erkende," siger Asger Søgaard Jørgensen, der er daglig leder i Dansk Biavlerforening.

Han understreger, at foreningen ikke er rabiate modstandere af GMO-afgrøder, men at den fortsatte dyrkning af ikke-fødevaregodkendte GMO-afgrøder på forsøgsmarker er en økonomisk bombe under biavlen.

0:000:00