Landbruget: Vi havde håbet på mere vækst

GRØN VÆKST: Landbrug & Fødevarer synes, at Grøn Vækst indeholder for lidt vækst og for mange generelle reguleringer af landbruget. Organisationen bakker op om tiltagene for mere biogas og energipil.
Anders Jerking

Vi står i en tid, hvor landbruget befinder sig i en krise, og der havde vi håbet, at man var mere ambitiøse på vækstdelen.

Michael Brockenhuus-Schack
Formand for Landbrug & Fødevarer
De grønne organisationer og oppositionspartierne i Folketinget kalder Grøn Vækst for en landbrugsstøtte-plan, men det billede afviser Michael Brockenhuus-Schack, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Vi kommer til at stå med en regning, som yderligere svækker vores konkurrence-evne og det i en krisesituation, hvor landbruget havde brug for noget andet," siger han og understreger, at han havde håbet på mere vækst.

"Vi står i en tid, hvor landbruget befinder sig i en krise, og der havde vi håbet, at man var mere ambitiøse på vækstdelen og på de elementer, der skal bringe erhvervet videre," siger han og henviser til, at der ifølge landbrugets beregninger er skåret 300 millioner kroner i støtten til forskning og udvikling af landbruget.

I tvivl om biogasmål 
Det er især en række generelle reguleringer på kvælstof- og pesticid-området, som Michael Brockenhuus-Schack mener vil skade landbruget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00