Greve indtager landbrugets absolutte top

VALG: Michael Brockenhuus-Schack blev i går valgt som formand for den nye organisation Landbrug & Fødevarer.
Michael Brockenhuus-Schack er nu kåret som den første formand for Landbrug & Fødevarer.
Michael Brockenhuus-Schack er nu kåret som den første formand for Landbrug & Fødevarer.
Marie Dissing Sandahl
Fakta
Blå Bog:

Michael Brockenhuus-Schack er født 1960. Student 1978. Driftleder 1980.

Tog HA i 1983. Agronom 1989. Danske Bank 1988-1995.

Han er gift med Ulla og har børnene Frederikke og Frederik.

Han ejer Giesegaard i I/S med sin far og ejer i dag 85 procent af I/S'et.

Det samlede areal udgør 3.100 hektar, deraf 1.500 hektar skov. Dertil kommer en svineproduktion med 400 dyreenheder, der dog er lejet ud for tiden.

Jordbruget drives i et I/S med Svenstrup Gods ejet af Christian Wedell-Neergaard, medlem af Folketinget for De Konservative.


Kilde: Dansk Landbrug
Landbrug og Fødevarer er nu en realitet. Landmænd og fødevareerhvervets virksomheder fusionerede officielt i går og samler derved hele produktionen fra jord til bord i én interesseorganisation. Den repræsenterer erhverv med en årlig eksport på mere end 100 milliarder og 150.000 beskæftigede.

Og på toppen af den nye super-organisation kan greve Frands Axel Michael Brockenhuus-Schack nu sætte sig til rette efter et valg uden modkandidater.

Hofjægermester med tre uddannelser
Den 49-årige formand får nu endnu et visitkort i stakken at dele ud. Ud over at være uddannet civiløkonom, agronom og landmand er han tidligere afdelingsdirektør i Danske Bank og kongeligt ordineret hofjægermester. Desuden sidder han i sytten bestyrelser og har været viceformand for Dansk Landbrug siden 2007.

Han ejer blandt andet godset Giesegaard på Ringsted-kanten. En smuk og velholdt ejendom ifølge formanden for Østlige Øers Landboforeninger, Povl Fritzner, der holdt tale, da Michael Brockenhuus-Schack blev valgt som viceformand for Dansk Landbrug. Dertil er godset historisk set kendt for at have de kønneste piger og karlene med de største svensknøgler, kom det også frem i talen.

Dokumentation
Fusionen betyder bl.a.:

Primærsiden:

  • Medlemsindflydelsen bevares. Dansk Landbrugs delegeretmøde er fortsat øverste myndighed.

  • Den nuværende ledelse i Dansk Landbrug udgør Primærbestyrelsen sammen med tre repræsentanter fra virksomhederne - i alt 23 medlemmer.

  • Dansk Landbrugs uvildige rådgivningssystem fortsætter.

Virksomhedssiden:

  • Bestyrelsen får 27 medlemmer, sammensat af repræsentanter fra virksomheder og landsdækkende brancheorganisationer. Tre repræsentanter kommer fra primærbestyrelsen.

  • Erhvervspolitisk Forum giver alle medlemsvirksomheder indflydelse og vil fungere som rådgiver på problemstillinger, der påvirker virksomhederne. Sammensættes af repræsentanter på direktionsniveau.

To bestyrelser - én organisation
Organisationen bliver ledet af to bestyrelser: en Primærbestyrelse, hvor forhold, der vedrører landmænd, drøftes og en Virksomhedsbestyrelse hvor forhold, der berører virksomhederne, drøftes.

Tilsammen udgør de to bestyrelser Fællesbestyrelsen, hvor vedtægter, budget, regnskab og overordnet strategi drøftes og besluttes.

Der kommer gensidig repræsentation i Virksomheds- og Primærbestyrelsen med ét fælles formandskab, hvor der er repræsentanter fra både Virksomheds- og Primærbestyrelsen - tre fra hver.

Kilde: Dansk Landbrug


0:000:00