Regeringens Madexperimentarium tager form
Ida Skytte
JournalistUdvalgets medlemmer:
Peter Gæmelke (formand)
Pelle Øby Andersen, markedsføringschef, Økonomi- og Erhvervsministeriet
Claus Meyer, adjungeret professor ved LIFE KU, Meyers Madhus
Mogens Eliasen, konsulent, Nærings- og Nydelsesmiddelarbejder forbundet
Thomas Herman, køkkenchef, Restaurant Herman
Arne Astrup, professor, KU Life
Jan Krag Jacobsen, præsident, Det Gastronomiske Akademi
Lisbeth Klode, formand, Netværket Smagen af Danmark
Susanne Folmer, direktør, Lykkesberg Sild
René Logie Damkjer, direktør, Agrotech
Lone Njor Hulth, adm. direktør, HORESTA
Morten Andersen Linnet, afdelingschef for Forskning og Teknologi, Landbrug & Fødevarer
Gitte Skare, medejer, Skare Meat
Peder Michael Sørensen, kontorchef, Kontor for erhvervsrettede, videregående uddannelser, Undervisningsministeriet
Helle Brønnum Carlsen, madanmelder, lektor
Gitte Gross, leder, Viffos
Alfred Josefsen, direktør, Irma
Fundamentet til Danmarks kommende Madexperimentarium begynder så småt at tage form. Onsdag mødtes et bredt udsnit af fødevarebranchen for at brainstorme og komme med idéer til det udvalg, som senere skal give sine anbefalinger til fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).
Som indledning til workshoppen stemte de mange deltagere om en række spørgsmål omkring forventningerne til dansk fødevareproduktion i almindelighed og Madexperimentariet i særdeleshed anno 2020. Her sagde kun et lille flertal, 56 procent, ja til, at Danmark om ti år er anerkendt som et af Europas førende madlande, sådan som Italien, Spanien og Frankrig er det i dag.
Kjer: Højere ambitionsniveau, tak
Det bed fødevareministeren mærke i. Hun mener nemlig, at ambitionsniveauet skal sættes højere.