Bred opbakning til handlingsplan for biomasse

BIOMASSE: Forslaget fra tre organisationer om en national handlingsplan for biomasse møder bred opbakning blandt partierne. Oppositionen opfordrer til en drøftelse af risici og konsekvenser, mens regeringspartierne mener, at vi skal se at komme "ud over stepperne".
Foto: www.colourbox.com
Anne Burlund

Jeg er fuldstændig enig i, at der skal laves en handlingsplan, der inddrager overvejelser om, hvor vi kan anvende biomasse mest effektivt.

Ole Hækkerup (S)
Energiordfører
Udarbejdelsen af en national handlingsplan for biomasse, som foreslået af de tre branche- og interesseorganisationer Concito, Landbrug & Fødevarer og Dansk Energi i en fælles opfordring til klima- og energiminister Lykke Friis (V), møder bred opbakning fra Folketingets partier.

"Jeg er fuldstændig enig i, at der skal laves en handlingsplan, der inddrager overvejelser om, hvor vi kan anvende biomasse mest effektivt. Det er egentlig en slående enkelt tankegang - vi skal væk fra fossile brændsler og over til vedvarende energi, så hvilke ressourcer har vi i dag, som vi kan udnytte bedre?" spørger energiordfører Ole Hækkerup (S) og peger på halm som en oplagt mulighed, der ikke bliver udnyttet effektivt nok i dag.

Også De Konservatives energiordfører Jakob Axel Nielsen er helt enig i, at der skal laves en national handlingsplan. Han mener, at biomasse udgør et væsentligt element som "buffer" i fremtidens energiforsyning:

"Vindkraft bliver hovedleverandør af energi, og det skal udbygges meget, men vi skal have en fleksibel buffer, når det ikke blæser, og der er biomasse og biogas en helt oplagt mulighed, fordi Danmark har meget teknologisk erfaring på det her område. Der er så mange ting, der kan blive til biomasse, så det er helt oplagt at satse på," siger Jakob Axel Nielsen, der også mener, at biomasse kan blive fremtidens teknologieksport.

0:000:00