Arbejde med nye kødråd skudt i gang

KØD: Kræftfaren ved at spise kød fra firbenede dyr får nu Fødevarestyrelsen til endeligt at beslutte, om der skal sættes tal på, hvor meget gris, ko, ged og lam vi må spise.
Grise, køer, får og geder er kræftfremkaldende, hvis man spiser for meget af dem.
Grise, køer, får og geder er kræftfremkaldende, hvis man spiser for meget af dem. Foto: colourbox
Ole Nikolaj Møbjerg ToftIda Skytte

Der skal ikke sættes stempler på, at noget kød er sundt eller usundt, men at det er mængderne, folk skal være opmærksomme på.

Winnie Pauli
Afdelingsleder, Mad, Måltider & Ernæring, Landbrug og Fødevarer

Flere og flere undersøgelser peger i samme retning: Kød fra firbenede dyr, også kaldet rødt kød, kan være kræftfremkaldende.

Derfor er Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet nu gået i gang med at samle en arbejdsgruppe, der skal gennemgå de nyeste forskningsresultater i forhold til sammenhængen mellem kræft og rødt kød.

Det kan føre til, at danskerne for første gang får et kostråd, der præcist angiver, hvor meget rødt kød man må spise om dagen eller i løbet af en uge.

0:000:00