Forslag: Advarsler på kræftfremkaldende kød

KØD: Kræftens Bekæmpelse advarer om, at et fremtidigt kostråd, der skal mindske danskernes indtag af kød, risikerer at blive en fiasko, hvis ikke detailhandelen og fødevareindustrien kommer med markante tiltag.
Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Sagen kort:
  • Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet er ved at samle en arbejdsgruppe, der skal undersøge, om danskerne for første gang skal have et kostråd, der præcist angiver, hvor meget rødt kød man må spise om dagen eller i løbet af en uge.
  • Med rødt kød menes kød fra firbenede dyr som for eksempel: Ko, gris, ged og får.
  • Årsagen er, at flere og flere undersøgelser peger på, at der er en sammenhæng mellem indtagelsen af rødt kød og kræft. 
  • World Cancer Research Found anbefaler, at man dagligt maksimalt indtager 71 gram kød fra firbenede.
Detailhandlen og fødevarebranchen skal aktivt bidrage til at få danskerne til at spise mindre af det røde kød.

Ellers er der stor risiko for, at en kommende anbefaling om at mindske forbruget af rødt kød slår fejl. Sådan lyder advarslen fra Kræftens Bekæmpelse.

Forleden kunne man i Altinget læse, at man i Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet er ved at samle en arbejdsgruppe, der skal undersøge, om danskerne for første gang skal have et kostråd, der præcist angiver, hvor meget rødt kød man må spise om dagen eller i løbet af en uge.

Hos detailhandlen vil man gerne samarbejde med myndighederne, når de er klar med et kostråd.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00