Forslag: Advarsler på kræftfremkaldende kød
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Journalist - sundhedspolitisk analytiker- Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet er ved at samle en arbejdsgruppe, der skal undersøge, om danskerne for første gang skal have et kostråd, der præcist angiver, hvor meget rødt kød man må spise om dagen eller i løbet af en uge.
- Med rødt kød menes kød fra firbenede dyr som for eksempel: Ko, gris, ged og får.
- Årsagen er, at flere og flere undersøgelser peger på, at der er en sammenhæng mellem indtagelsen af rødt kød og kræft.
- World Cancer Research Found anbefaler, at man dagligt maksimalt indtager 71 gram kød fra firbenede.
Ellers er der stor risiko for, at en kommende anbefaling om at mindske forbruget af rødt kød slår fejl. Sådan lyder advarslen fra Kræftens Bekæmpelse.
Forleden kunne man i Altinget læse, at man i Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet er ved at samle en arbejdsgruppe, der skal undersøge, om danskerne for første gang skal have et kostråd, der præcist angiver, hvor meget rødt kød man må spise om dagen eller i løbet af en uge.
Hos detailhandlen vil man gerne samarbejde med myndighederne, når de er klar med et kostråd.