Høegh siger stadig "os" om landbruget

FORTALELSE: Den nye fødevareminister, Henrik Høegh (V), er blevet beskyldt for at være landbrugets forlængede arm. I tv i sidste uge sagde han "os" om landbruget.

Henrik Høegh (V) har stadig sit gamle erhverv meget kært - i hvert fald siger den nyudnævnte fødevareminister stadig "os" om landbruget.

Henrik Høegh blev i forbindelse med ministerudnævnelsen beskyldt for at være landbrugets forlængede arm, fordi Høegh er tidligere viceformand i Dansk Landbrug. Da Henrik Høegh torsdag i sidste uge medvirkede i Deadline på DR2, havde han ingen problemer med at sætte sig i landbrugets sted: 

"Til gengæld er det (CO2-belastningen - red.) faldet hos os, det er det ikke i transporterhvervet. Belastningen er faldet i dansk landbrug," sagde den nye fødevareminister.

Udsagnet kom som svar på en anklage fra Margrete Auken (SF) om, at landbruget sviner for meget.

Auken sammenlignede landbrugets løfter om grøn vækst og grønt landbrug med transporterhvervets miljøløfter, og der mente Høegh altså, at forskellen mellem de to erhvervs tiltag var tydelig.

Hvad hjertet er fuldt af...
For bare et års tid siden blev Henrik Høegh, som dengang var fødevareordfører, sat på plads af finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at Høegh op til flere gange havde sagt 'vi' om landbruget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Høegh

Formand, Biogas Danmark
landbruger (Næsgård Agerbrugsskole 1974)

0:000:00