Landbruget: Antibiotika under kontrol

ANTIBIOTIKA: Fortsat stigning i mængden af antibiotika, viser nye tal fra DTU. Men der er styr på det, forsikrer Landbrug & Fødevarer.

Vi har stadig den holdning, at hvis en gris er syg, så skal den behandles af hensyn til dyrets velfærd.

Nicolaj Nørgaard
Direktør i Videnscenter for Svineproduktion
Selvom mængden af antibiotika i svin stadig stiger, er der ikke grund til yderligere politiske tiltag på området, mener Landbrug & Fødevarer.

"Der er allerede sat mange aktiviteter i gang, og vi skal jo først se effekten af de hidtidige tiltag, inden vi kan tage stilling til nye tiltag," siger Nicolaj Nørgaard, direktør i Videnscenter for Svineproduktion, som hører under Landbrug & Fødevarer.

Gule kort til landmanden 
Initiativerne blev sat i gang af tidligere fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Hun kom tidligere på året under pres på området, fordi DTU's tal for det første halvår af 2009 allerede på det tidspunkt viste en stigning i antibiotikaforbruget.

Initiativerne indebærer en såkaldt 'best practice'-manual, som er en vejledning til landmanden. Desuden vil der blive brugt "gule kort" over for de landmænd, som over-medicinerer deres dyr. 'Gul kort-ordningen' træder ifølge Fødevareministeriet i kraft i juli 2010.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00