Venstre: Oppositionen vil lukke landbruget

MILJØKRAV: Venstre langer hårdt ud efter Socialdemokraterne, som vil stramme kravene til landbrugets kvælstofudledning. Det vil lukke dansk landbrug, mener Venstre. Sludder, svarer S.
Anders Jerking
Socialdemokraternes miljøkrav vil helt lukke dansk landbrug, lyder den skarpe melding fra flere Venstre-politikere.

Kritikken kommer efter, at Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, på et samråd i Folketingets Miljøudvalg kaldte regeringens miljømål for "slappe".

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti aftalt i Grøn Vækst, at landbrugets kvælstofudvaskning skal reduceres med 19.000 tons. Socialdemokraterne foreslog op til Grøn Vækst en reduktion på 24.000 tons. Men så skrappe krav er helt uansvarlige, mener Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen.

"Det vil jo kort og godt lukke dansk landbrug og hele fødevaresektoren. Det vil koste 150.000 arbejdspladser og en stor del af dansk eksport. I forvejen ved vi jo, at det er meget vanskeligt at opnå de 19.000 tons," siger han og fortsætter:

"Det er opsigtvækkende, at venstrefløjen tilsyneladende er helt ligeglade med de mange jobs, der er i fødevaresektoren. Det er direkte uansvarligt," siger han.

Også Britta Schall Holberg (V), der er tidligere landbrugsminister, undrer sig.
"Socialdemokraterne slår sig op på at være varme tilhængere af landbruget, men når de vil pålægge landbruget større byrder end de 19.000 tons, så lyder det hult," siger hun og fortsætter:
"Vi får svært nok ved at nå de 19.000 tons. Det er områder i landet, hvor det vil betyde, at det vil blive umådelig vanskeligt at drive landbrug."

0:000:00