Fedtskatten lader vente på sig

SKATTEREFORM: Både regeringens nye fedtskat og den nye udligningsskat er blevet udskudt endnu engang – på ubestemt tid. Oppositionen anklager regeringen for manglende ansvarlighed, og også DF kritiserer nu regeringen.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er igen blevet forsinket med to vigtige lovforslag. Kritikken vokser i Folketinget.
Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er igen blevet forsinket med to vigtige lovforslag. Kritikken vokser i Folketinget.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Niels Th. Dahl

Jeg synes, det er rigtig ærgerligt – grænsende til det irriterende – at det her ikke er på plads. Det er jo en del af en skattereform og en aftale, der skal ses som et hele. Og når der mangler noget i det, så bliver det forvredet.

Mikkel Dencker (DF)
Skatteordfører

Regeringen har endnu engang måttet udskyde fremsættelsen af lovforslaget om to af skattereformens nye skatter. Hverken den nye afgift på mættet fedt eller den nye udligningsskat på pensionsudbetalinger blev klar til fremsættelse inden påske, sådan som regeringen ellers havde planlagt.

Fedtskatten afventer således fortsat en godkendelse fra EU-Kommissionen, før et lovforslag kan fremsættes, og udligningsskatten blokeres fortsat af dybe uenigheder mellem regeringspartierne og Dansk Folkeparti om, hvordan den skal udformes.

Regeringen har ikke sat nogen dato på, hvornår den forventer problemerne løst, men i Skatteministeriet oplyser man nu, at man håber, de nye skatter kan vedtages "i denne folketingssamling" - det vil sige inden sommer. Dermed bliver skatterne mindst et halvt år forsinket i forhold til den oprindelige plan i skattereformen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00