S, K og R i England for at aflure valgtricks

VALG: Partiernes kampagnefolk er tilbage i England for at følge valget. Direkte kommunikation, vælgermobilisering og marketingstrategier er i fokus. V følger efter.
Obama brugte direkte sms'er i sin valgkamp. Det vil vi ifølge en ekspert se meget mere til i den kommende valgkamp herhjemme.
Obama brugte direkte sms'er i sin valgkamp. Det vil vi ifølge en ekspert se meget mere til i den kommende valgkamp herhjemme.Foto: Flickr.com
Peter Baggesgaard Hansen

Cameron bruger de digitale platforme på en ny måde, han segmenterer langt mere effektivt og differentierer langt mere i budskaberne, alt efter hvilken målgruppe man taler med og til.

Alexander Tolstrup
Kampagnekonsulent for Konservative
Fakta
Dem sender de til England: Socialdemokraterne har sendt kampagnekonsulent Gunvor Holm Wibroe og organisationskonsulent Helle Bager Eriksen. De Konservative har sendt kampagnekonsulent Alexander Tolstrup. De Radikale har sendt de tidligere RU'ere Emil Dyred og Simon Frøsig, som udover at observere skal være aktive i valgkampen for Liberal-Demokraterne. Venstre og SF har ikke sendt folk til England, men Venstre skal have folk derover efter valget.

En regeringsleder, der har overtaget butikken fra forgængeren, en voksende statsgæld som det helt centrale valgtema - samt en regering der har siddet i mange år.

Det er situationen i England, og de mange ligheder mellem den engelske valgkamp og den politiske situation herhjemme har fanget de danske partiers opmærksomhed.

Alexander Tolstrup er kampagnekonsulent for Konservative og har tidligere arbejdet for Liberal-Demokraterne i England. Han er netop nu på besøg hos The Conservative Party i England for at få inspiration, og han vil se på, hvordan de engelske partier benytter sig af direkte kommunikation:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024