Politikere vil drøfte kvælstofsdifferentiering

KVÆLSTOFUDLEDNING: Politikere fra begge sider af Folketinget støtter landbrugets tanke om at differentiere kvælstofforbruget i forhold til jordens robusthed.
Landbrugets gamle ønske om at kunne gøde mere på robuste jorde kan nu måske blive en del af løsningen på at finde de sidste kvælstofreduktioner inden 2015. Politikere fra begge sider er i hvert fald positive.
Landbrugets gamle ønske om at kunne gøde mere på robuste jorde kan nu måske blive en del af løsningen på at finde de sidste kvælstofreduktioner inden 2015. Politikere fra begge sider er i hvert fald positive. Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Vi opfordrer meget stærkt til, at det, der mangler af indsats for at nå vandrammedirektivets mål, skal gøres med målrettede tiltag.

Niels Peter Nørring
Direktør for Miljø & Energi i Landbrug & Fødevarer

Et bredt flertal i Folketinget vender tommelfingeren opad for landbrugets forslag om at differentiere grænserne for kvælstoftilførslen på markerne.

Flere fødevareordførere slår således nu til lyd for at lade det gamle landbrugsønske indgå i drøftelserne om, hvordan kravene i EU's vandrammedirektiv om en samlet kvælstofreduktion på 19.000 tons i 2015 kan opnås:

"Umiddelbart synes jeg, det lyder meget fornuftigt, og det er positivt, at det er landbrugets organisation selv, der har foreslået det. Det trækker umiddelbart i retning af optimal udnyttelse af gødningen, så man også samtidig kan tage et større hensyn til natur og miljø. Vi skal selvfølgelig se mere konkret på forslaget, men jeg kan ikke umiddelbart se nogen ulemper ved det," siger Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00