Høje forventninger til Store Klimatirsdag

OPTAKT: Alle klimaaktører venter spændt på Klimakommissionens rapport, der offentliggøres på tirsdag. Men endnu mere spændt venter de på, hvad regeringen vil stille op med den - ryger den i skuffen til andre kommissionsrapporter, eller kommer der konkret handling?
Ida SkytteAnne Burlund

Jeg håber, at Klimakommissionen kommer med nogle forslag, som vil være svære for politikerne at komme udenom.

Søren Skibstrup Eriksen
Formand for IDA's styregruppe for miljø, energi og klima

På tirsdag kan regeringen ikke længere skyde spørgsmål om en klimahandlingsplan til hjørne med den begrundelse, at man afventer Klimakommissionen. Klokken 10 offentliggøres den 1.000 sider lange rapport, der blandt andet giver svaret på, om Danmark kan blive uafhængig af fossile brændstoffer i 2050.

Og her er svaret ja, sagde kommissionsformand Katherine Richardson til Information onsdag. Derudover afviser hun at fortælle noget konkret om rapportens indhold før tirsdag, men siger dog, at det konkrete tidsperspektiv vil være op til politikerne at bestemme.

Netop politikernes modtagelse af rapporten optager sindene hos de danske klimaaktører, hvoraf flere selv er kommet med rapporter om, hvordan Danmark kan omlægge til vedvarende energi.









0:000:00