"Åh abe" skal gøre familier mere sunde

NYHED: Ny kampagne skal få danske familier til at tænke over, om de spiser sundt og får dyrket nok motion. Det er Muskelsvindfonden, der sammen med Sundhedsministeriet forsøger at nå børnefamilierne.
Maria Dalby
Fakta
Hvad er Gang i Danmark

Indenrigs- og sundhedsministeriet sætter sammen med TrygFonden fokus på fysisk aktivitet i hele 2007 under overskriften "Gang i Danmark".

Formålet med Gang i Danmark er, at:
-gøre befolkningen mere fysisk aktiv
-udbrede viden om de gavnlige virkninger af fysisk aktivitet på vores sundhed
-inspirere og støtte kommuner, frivillige organisationer, arbejdspladser, private aktører m.v. til aktiviteter vedrørende fysisk aktivitet og sundhed
-bidrage til dokumentation, udvikling og kvalitet i indsatser for fysisk aktivitet og sundhed, bl.a. ved at etablere et nyt uddannelsestiltag om fysisk aktivitet primært målrettet sundhedsprofessionelle.


Kilde: Sund Åh Abe

Et abeskema, der gør det let både for børn og voksne at se, om de i dag har levet sundt. Det er et af midlerne til at få danske familier til at tænke over sundhed. Den nye kampagne "Sund Åh Abe" forsøger at nå familier interaktivt og gennem koncerterne Åh Abe.

Gang i Danmark er gået sammen med Muskelsvindfonden, TrygFonden og Sundhedsministeriet om at skabe kampagnen, som skal nå børnefamilierne. Det er den første kampagne, som både satser på at ramme forældre og børn.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen siger:

"Sund Åh Abe underbygger præcis det, vi gerne vil med Gang i Danmark, nemlig at sætte fokus på fysisk aktivitet som en kilde til sundhed, velvære og glæde. Vi ved, at vaner og adfærd grundlægges i barndommen og i familien. Forældre har derfor et stort ansvar for at sikre, at deres børn i en tidlig alder får gode og fornuftige sundhedsvaner. For børn aber efter deres forældre. Projekt Sund Åh Abe kan være med til at gøre den opgave nemmere og sjovere for hele familien."

Det er gratis for familierne at deltage. Kampagnen løber frem til 17. juni. Direktør Theis Petersen fra Muskelsvindfonden siger:

"Sund Åh Abe er vores første indsats på sundhedsområdet. Vi er hvert år i kontakt med mange børnefamilier, og med Sund Åh Abe kan vi koble musik, underholdning og sundhed på en helt ny måde. Jeg glæder mig til at se alle familierne hoppe og danse til koncerterne, og jeg håber, at rigtig mange vil være med i kampagnen derhjemme fra midten af maj. Jeg forventer, at mange forældre gør brug af abetiviteterne og junglemenuerne og får nogle sjove, sunde timer sammen med deres børn."

0:000:00