Aarhus Universitet erkender brøler: Erhvervet påvirkede nyhed om oksekødsrapport

KRITIK: Landbrugserhvervet fik indført et afsnit i nyheden om en omstridt oksekødsrapport, og det burde ikke være sket, siger Aarhus Universitet, der dog står ved rapportens faglige kvalitet. Andre forskere fastholder derimod kritikken af rapporten.

Aarhus Universitet fastholder, at en omdiskuteret rapport om oksekøds klimabelastning er fagligt i orden. 
Aarhus Universitet fastholder, at en omdiskuteret rapport om oksekøds klimabelastning er fagligt i orden. Foto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

En medarbejder fra en erhvervsorganisation foreslog en ekstra vinkel og skærpede, vil jeg sige, vinklen på noget formidling, i forhold til hvad der egentlig står i rapporten.

Niels Halberg
Centerleder, DCA, Aarhus Universitet

Man burde som minimum vise lidt selvransagelse, fordi de fuldstændig ukritisk har udvalgt data, og det gør bare, at der også kommer et dårligt stykke arbejde ud af det.

Morten Birkved
Syddansk Universitet

Landbrugserhvervet fik for stor indflydelse på en udsendt nyhed om en omdiskuteret oksekødsrapport.

Sådan lyder det fra Aarhus Universitet efter en uge, hvor rapporten "Okse- og kalvekøds klimapåvirkning" har været voldsomt kritiseret.

“Der lægger vi os ned, det skulle ikke være sket,” siger centerleder Niels Halberg fra DCA, Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, der har udgivet rapporten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00