Om  
Kræn Østergaard Nielsen
Jeff Gravenhorst
Michael Lindhart Løve

Aftale om økonomisk redningsplan er klar: Coop-direktør går af

Efter flere år med rekordstort underskud bliver energiselskabet OK ny medejer af Coop. Samtidig går Coops nuværende direktør, Kræn Østergaard, af.

I 2022 noterede Coop Danmark det største underskud i selskabets historie, og det står allerede klart at det kommende regnskab for 2023 er på samme niveau, skriver Coop.
I 2022 noterede Coop Danmark det største underskud i selskabets historie, og det står allerede klart at det kommende regnskab for 2023 er på samme niveau, skriver Coop.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter flere måneders forhandling er en aftale nu på plads mellem energiselskabet OK og foreningen bag Coop Danmark, Coop Amba, der begge tilfører selskabet to milliarder kroner.

Dermed får den kriseramte supermarkedskæde en vigtig kapitaltilførsel, mod at Coop Amba og OK deler ejerskabet, og at OK får bestemmende indflydelse.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

Redningsplanen medfører samtidigt, at manden der har stået i spidsen for forhandlingerne, Coops nuværende direktør, Kræn Østergaard, stopper.

”Kræn og jeg har tidligere arbejdet tæt sammen, da vi begge var ansat i Coop, og ligesom dengang har vi haft et stærkt samarbejde om at lande en aftale. Jeg forstår fuldt ud Kræns beslutning og har kun respekt for hans måde at gøre det på i situationen," udtaler administrerende direktør i OK, Michael Løve.

Foruden fire år som administrerende direktør i Coop Danmark, har Kræn Østergaard siddet i bestyrelsen i OK siden 2017.

Bestyrelsesformand i Coop, Jeff Gravenhorst, indtræder som midlertidig direktør, indtil en ny er fundet.

"Vi har det seneste år gennemført store og nødvendige forandringer i Coop Danmark, men vi har brug for langsigtede investeringer og ro til at gennemføre en grundlæggende omstilling," udtaler Jeff Gravenhorst om den nye aftale.

Aftalen skal gennemføres endeligt på Coop ambas landsrådsmøde 19. april, hvor Kræn Østergaard også træder tilbage, hvis alt går efter planen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kræn Østergaard Nielsen

Fhv. adm. direktør, Coop Danmark
Executive MBA, Leadership (SIMI, 2010), HD SCM, Supply Chain Management (CBS, 2006), HD A, Marketing & Sales (Aarhus School of Business, 2004)

Jeff Gravenhorst

Bestyrelsesformand, Coop, State of Green og Rambøll
cand.merc.aud. (CBS 1992)

Michael Lindhart Løve

Adm. direktør, OK, formand for EnergiData
cand.polyt. (Danmarks Tekniske Uni. 2001)

0:000:00