Aktørernes dom over 10 års blå fødevarepolitik

TILBAGEBLIK: Centrale aktører ser tilbage på de sidste ti års fødevarepolitik. Fedtskatten og miljøindsatsen bliver kritiseret, men der er også ros til Henrik Høegh (V). Læs aktørernes dom her.
Morten Øyen
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Efter ti år med en VK-ledet regering skal danskerne nu efter alt at dømme vende sig til den mindre mundrette S-SF-R-regering.

Altinget | Fødevarer har i anledning af regeringsvagtskiftet bedt en række væsentlige aktører vurdere den blå regerings fødevarepolitik i perioden siden 2001.

Vi har talt med: Annette Toft, direktør for Forskning og Fødevarer i Landbrug & Fødevarer, Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening, Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet og Joan Preisler, afdelingsleder i FDB.

Læs her i overbliksform aktørernes bud på, hvad de har fundet særligt positivt og negativt igennem de seneste ti år, samt hvilke borgerlige politikere de mener fortjener ros, og hvad en ny regering bør fokusere på.

Annette Toft, direktør for Forskning og Fødevarer i Landbrug & Fødevarer

Negativt:
"Fedtskatten. Den har været fremlagt som et led i at få den danske befolkning til at vælge sundere, men sådan som den er skruet sammen, og sådan som den rammer, vil det ikke i min vurdering have nogen effekt på sundheden. Måske lever man en dag eller to længere. Og så giver det vores fødevareproducenter, både primære producenter og virksomhederne et voldsomt, voldsomt stort bureaukrati. Jeg tror, at vi i store tal skal bruge ½ mia. for at hente en mia. til staten, det er sådan et rent fiskalt element".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00