"Alle er interesseret i fælles løsninger"

INTERVIEW: Der bliver brug for kreativitet og nytænkning, hvis Natur- og Landbrugskommissionen skal nå frem til brugbare anbefalinger. Det mener Jørn Jespersen, der skal stå i spidsen for regeringens længe ventede kommission.
Per Bang Thomsen

Med min baggrund kender jeg både en hel del til erhvervets situation, og jeg ved, hvad der politisk set kan lade sig gøre. Derudover har jeg et relativt godt indtryk af, hvad man teknologisk set kan gøre, hvis man vil have en landbrugsproduktion, der både er miljørigtig og miljøeffektiv.

Jørn Jespersen
Formand for Natur- og Landbrugskommissionen
Fakta
CV for Jørn Jespersen

Født: 1955
Uddannelse:
Økonomistudier 1975-1978
Lærereksamen i 1982
Civiløkonom, HD.

Tidligere beskæftigelse:
1994-2005: Medlem af Folketinget for SF
1994- : Indehaver af JJ Advice - rådgivningsvirksomhed inden for miljøpolitik og ledelse
2007- : Direktør for brancheorganisationen Dansk Miljøteknologi
2009-2010: Formand for VK-regeringens Akvakulturudvalg

I perioden også
Formand for Folketingets fødevareudvalg: 1998-1999
Formand for Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg 1999-2001.

Kilde: Fødevareministeriet
"Det er ikke mig, der har forsinket noget."

Meldingen kommer fra Jørn Jespersen, der tirsdag formiddag blev udpeget som formand for regeringens Natur- og Landbrugskommission.

Kommissionen har nemlig været længe undervejs, og i de seneste måneder har både erhvervs- og interesseorganisationer trippet utålmodigt for at høre nyt om den kommission, som skal være med til at forme rammerne for fremtidens landbrugserhverv og miljøsektor.

Men ifølge Jørn Jespersen selv er det ikke hans skyld, at kommissoriet først er blevet præsenteret nu. Det er nemlig ikke mere end en lille uges tid siden, at han blev spurgt, om han ville stå i spidsen for den 12 mand store ekspertkommission. Og han sagde først endeligt ja i mandags.

0:000:00