Altinget opruster med nye fødevareskribenter

Den fødevarepolitiske debat bliver nu styrket med de fire nye kommentarskribenter Judith Kyst, Kasper Fogh Hansen, Paul Holmbeck og Thomas Roland, der vil levere faste bidrag til Altingets opinionsstof. 

De fire nye kommentarskribenter er fra venstre: Judith Kyst, Kasper Fogh Hansen, Paul Holmbeck og Thomas Roland.
De fire nye kommentarskribenter er fra venstre: Judith Kyst, Kasper Fogh Hansen, Paul Holmbeck og Thomas Roland.
Rasmus Straka Skjødt

Fødevareområdet er i de seneste år kravlet op ad den politiske rangstige.

Landbrugets rolle i den stadigt voksende miljø- og klimadagsorden har øget offentlighedens fokus på erhvervets rammevilkår og produktion af fødevarer til ind- og udland, fiskeriet udfordres af Brexit og pressede fiskebestande, og coronanedlukningerne satte fokus på betydningen af forsyningskæderne i fødevarebranchen.

Den grønne dagsorden har også i de seneste år ekstensiveret den politiske og offentlige debat om plantebaserede fødevarer, økologi, danskernes kødforbrug og ikke mindst klimafgifter og potentiel klimamærkning.

Der er også udarbejdet nye, mere klimavenlige kostråd, og mængden og konsekvenserne af madspild belyses i tiltagende grad. 

Der synes med andre ord aldrig at have været så stor politisk bevågenhed på, hvad danskerne putter i munden - og hvad der sker i processen med fødevarerne fra jord til bord. 

Det store fokus på fødevarepolitikken skal derfor afspejles i debatuniverset på Altinget, hvorfor vi med glæde og stolthed kan præsentere hele fire navne på nye kommentarskribenter: Judith Kyst, Kasper Fogh Hansen, Paul Holmbeck og Thomas Roland.

Læserne på Altinget Fødevarer kan således se frem til en ugentlig kommentar fra én af de fire faste skribenter, der vil bidrage med deres syn på aktuelle emner inden for landbrugs- og fødevarepolitik i bred forstand.

Læs mere om de nye skribenter nedenfor.

Judith KystJudith Kyst
Judith Kyst (født 1970) er direktør i Madkulturen, som er en selvejende videns- og forandringsorganisation under Fødevareministeriet. Hun har stået i spidsen for Madkulturen siden søsættelsen i 2011 og har i flere år deltaget i den offentlige debat om danskernes mad- og måltidsvaner. Hun sidder derudover i madudvalget for Copenhagen Street Food og er bestyrelsesformand for Fairtrade, hvor hun også tidligere har været direktør. 

Judith Kyst har en M.Phil. Environment and Development fra Cambridge University og en masters degree i Geografi og International Relations fra St. Andrews University i Skotland. 

Kasper Fogh HansenKasper Fogh Hansen
Kasper Fogh Hansen (født 1976) er bestyrelsesformand i Foreningen Madens Folkemøde, som han selv var med til at stifte i 2017. Fra 2019 til august 2021 var han særlig rådgiver for forhenværende kulturminister Joy Mogensen, inden at han i november 2021 blev formand for foreningen på ny. Han har derudover været politisk chef i Tænketanken Cevea i en årrække, og så har han skrevet madanmeldelser i flere danske aviser. 

Kasper Fogh Hansen er uddannet i statskundskab fra Københavns Universitet.

Paul HolmbeckPaul Holmbeck
Paul Holmbeck (født 1961) var frem til januar 2020 en fremtrædende figur i Økologisk Landsforening, hvor han var aktiv i 25 år - heraf 17 år som direktør og tre år som politisk direktør. Han er i dag bestyrelsesmedlem i den internationale økologiorganisation Ifoam og driver Holmbeck Ecoconsult, som ønsker at finde løsninger på udfordringer med klima, biodiversitet og sult.

Paul Holmbeck er uddannet i statskundskab og økonomi fra Duke University, North Carolina.

Thomas RolandThomas Roland
Thomas Roland (født 1971) har siden januar 2013 været CSR-chef i Coop Danmark. Herfra har han ofte deltaget flittigt i den offentlige debat om blandt andet klimamærkning, plantebaserede fødevarer, kød og økologi. Han har tidligere været analysechef i Forbrugerrådet og ansvarlighedschef i FDB.

Thomas Roland er uddannet i antropologi fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Judith Kyst

Direktør, Madkulturen, formand, Fairtrade Mærket
m.phil. (Uni. of Cambridge 1995), kandidat i geografi (Uni. of St. Andrews 1994)

Thomas Roland

CSR-chef, Coop Danmark
cand.scient. antropologi (Københavns Uni. 1999)

Paul Holmbeck

Direktør, Holmbeck EcoConsult, fhv. direktør, Økologisk Landsforening
Statskundskab og økonomi (Duke Uni., North Carolina. 1983)

0:000:00