Altinget vinder ny-indstiftet særpris fra Danske Medier

HÆDER: 17 år gamle Altinget har som det første medium vundet en særpris fra Danske Medier. - En soleklar, loveable kandidat med ekstremt målorienterethed og integritet, motiveres det.

Foto: Danske Medier
Redaktionen

Fredag modtog Altinget i festsalen på Københavns Rådhus en nystiftet særpris fra de private mediers organisation Danske Medier.

Anders Bording-priserne er Danske Mediers priser for de bedste præstationer inden for specialmedierne. Priserne er uddelt siden 1964.

Bording-juryen har fra i år mulighed for at uddele en statuette for en bemærkelsesværdig indsats for specialmedier. Denne pris tilfaldt Altinget ”for at have skabt et medie, der kreativt rendyrker og videreudvikler specialmediets dna og samtidigt at have udviklet en bæredygtig forretningsmodel, og som har dokumenteret sin bæredygtighed". Hele motivationstalen gengives i den grå boks til højre.

Juryen består af Kristian Lund (formand), Bo Mikael, Claus Skovhus og Mette Schmidt.

Priser til Uniavisen og journalister på Fagbladet 3F
Uniavisen, der udgives af Københavns Universitet, vandt Anders Bordings mediepris for ”et flot layoutet nichemedie såvel digitalt som trykt med fortællelyst og mod til at skabe sammenhængskraft for alle universitetets interessenter. Med stigende læsertal har Uniavisen gjort sig nødvendig i målgruppen gennem en veloplagt, vedholdende, varieret fortælleform, både i ord og billeder”.

Journalistprisen gik til Asger Havsteen Eriksen, Morten Halskov og Asger Westh fra Fagbladet 3F ”for datajournalistik af højeste karat gennemført med grundighed, interaktivitet og visuelle virkemidler om et emne, der har stor relevans for bladets målgruppe”. Artiklerne handlede om dødsulykker på arbejdspladserne.

Tak til grafiker-legenden Bent Rohde
I forbindelse med overrækkelsen blev grafikeren Bent Rohde, Faaborg, der i begyndelsen af juli fylder 89 år, hyldet. Han har kalligraferet Bordings-prisens diplomer i mere end 40 år og var med i Bording-juryen i en række år. Han har nu meddelt, at det i år er sidste gang, han tegner diplomerne. Han mødte frem sammen med sine kone Lise i fineste, ranke form og modtog forsamlingens langstrakte klapsalver.

Bent Rohde fik svendebrev som håndsætter fra Rosendahls Bogtrykkeri i Esbjerg i 1949, men det meste af hans faglige virke har været helliget undervisning på områderne skriftdesign og kalligrafi, som han har udgivet flere bøger om. Derudover har han været med til at sætte sit præg på bogtypografi, avisdesign – bl.a. Berlingskes bladhoved fra 1974. Desuden frimærker og bomærker, bl.a. til auktionshuset Bruun Rasmussen. Han er også manden bag kronprinsens monogram.

Selv har Bent Rohde også modtaget æresbevisninger – siden 2005 Statens Kunstfonds livsvarige kunstnerydelse og på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er et atelier blevet opkaldt efter ham.

Dokumentation

Motivationstale af formanden for Juryen bag Bording-Priserne, udgiver og chefredaktør Kristian Lund:

"I år har Bordingpriserne en nyhed, en ny pris. Der er velsagtens ikke en eneste stor pris, som ikke uddeler hæderspriser. Sådan en vil vi også have – vi kalder den særprisen.

Den skal gives til medier eller medieprojekter, som har haft afgørende betydning for medieudviklingen på vores særlige felt.

Prisen gives ikke til personer – men til initiativer. Bent Fabricius-Bjerre får ikke den pris, og det gør Lise Nørgaard heller ikke.

Nej, denne pris går til helstøbte ideer, som har bevist deres bæredygtighed og deres livskraft – og deres fremtidige potentiale.

Den slags projekter er der – desværre – ikke mange af, men de findes skam, og denne første gang gives prisen til den mest soleklare kandidat i hele feltet af mulige prismodtagere.

Som formand for komiteen kan jeg tillade mig at sætte nogle private ord på denne prisvinder.

Nøgleordene er

  • Integritet – en helt sjælden og konsekvent løsning.
  • Ekstremt målorienterethed – alt er nøje afstemt til de grupper, som betjenes.
  • Internationalt koncept – det er så stærkt, at det kan eksporteres.
  • Et skalerbart koncept som kan åbnes op for nye områder i et kontrolleret tempo.

Men fremfor alt er det et koncept, som opfylder behov, som målgruppen reelt ikke anede, den havde, inden dette medie viste, at det havde den.

Det har tilmed et potentiale, som sikrer fremtidig vækst.

Det er også det mest love-able vi har i branchen.

Hvem pokker er det så? Hvem skal have årets særpris?

Hvem skal have juryens hæder til en helt særlig indsats inden for specialmedieområdet..

Det skal Altinget selvfølgelig.

Tillykke."


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Lund

Udgiver, chefredaktør, Medicinske Tidsskrifter, fhv. formand, Danske Specialmedier
journalist (DJH 1985), cand.polit. (Københavns Uni. 1981)

0:000:00