Amerikanerne kommer!
Niels Th. Dahl
JournalistDer er ingen, der er lige så systematiske og grundige som amerikanerne.
Erik Bisgaard Madsen
Viceadministrerende direktør i Danish Meat Association
Danmark eksporterede i 2007 kød for godt 1 mia. kr. til USA.
Ifølge foreløbige tal svarer det til 43.000 tons kød.
Det var et fald på 7 pct. i forhold til tallet i 2006.
Fra i dag og seks uger frem vil der hvile et helt særligt og nidkært lys over Fødevarestyrelsens kontrol af de danske slagterier.
I dag begynder således den årligt tilbagevendende begivenhed, der populært kaldes "amerikanerinspektionen", hvor repræsentanter for de amerikanske fødevaremyndigheder rejser til Danmark for at kontrollere og godkende Fødvarestyrelsens tilsyn med de danske slagterier.
Den skal nemlig være 100 pct. i orden og leve op til de særlige amerikanske standarder, for at Danmark fortsat kan få lov at eksportere kød til USA.