Amt kræver krav til alle landbrug

HØRING: Hvis politikerne har ambitioner om, at udledningen fra landbruget skal nedbringes, så bør miljøgodkendelser gælde alle - også den eksisterende husdyrproduktion og planteproduktionen. Det var Fyns Amts budskab til politikerne på en høring om husdyrbrug og miljøgodkendelser.
Marie Andergren

Når EU - også efter din vurdering - har lavet for stramme regler, så har du vel også en løsning på, hvordan vi kommer ud af det.

Eyvind Vesselbo (V)
Miljøordfører
"Blot et lille skridt i den rigtige retning."

Sådan lyder Fyns Amts kommentar til miljøminister Connie Hedegaards (K) udspil om, at skærpe kravene til husdyrbrug, så den magiske grænse for miljøgodkendelser flyttes fra de nuværende 250 dyreenheder til 75 dyreenheder.

"Vi har omkring 250 ansøgninger om året om udvidelser af husdyrproduktion, men det er kun cirka 25 af dem, der er over 75 dyreenheder. Hvis politikerne har ambitioner om, at udledningen fra landbruget skal nedbringes, så bør godkendelserne gælde alle - også den eksisterende husdyrproduktion og landbrug med planteproduktion," siger Fyns Amts miljøchef, Thorbjørn Sørensen, til Altinget.

Han deltog onsdag i Miljøudvalgets høring om husdyrbrug og miljøgodkendelser på Christiansborg. Formålet med høringen var, at sætte fingeren på, hvor der er behov for at stramme reglerne om udvidelser af husdyrbrug. Høringen er samtidig startskuddet til de politiske forhandlinger.

0:000:00