Arla nedlægger knap 200 stillinger

FYRINGER: Som led i en stor spareplan nedlægger Arla Foods 195 stillinger for at gøre virksomheden mere konkurrencedygtig. Fyringerne vil især ramme hovedkontoret i Aarhus.

195 ansatte i Arla skal se sig om efter et nyt arbejde.

Det sker, efter at mejerigiganten som led i det interne spareprogram, der går under navnet Calcium, har valgt at nedlægge næsten 200 stillinger.

"Det er aldrig let at sige farvel til værdsatte kolleger, især ikke under disse omstændigheder, og jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for det bidrag, de har ydet til Arla Food, og jeg ønsker dem alt godt for fremtiden. Vi vil give vores fulde støtte til de kolleger, der er berørt af denne proces," siger Peder Tuborgh, der er administrerende direktør i Arla, i pressemeddelelsen.

Rammer primært Aarhus
Fyringerne vil finde sted i de finansielle og juridiske afdelinger, ligesom IT og afdelingen, der har ansvar for kontakt med andelshaverne i Arla, bliver ramt. Størstedelen af de berørte stillinger skal findes på hovedkontoret i Aarhus, mens flere af virksomhedens andre europæiske administrationskontorer også vil blive berørt af fyringerne.

Foruden nedlæggelsen af de 195 stillinger forventer Arla at samle firmaets osteproduktion i Storbritannien. Det kan betyde, at yderligere 154 nedlægges inden udgangen af 2018.

Spareprogrammet, der blev præsenteret i starten af året, vil sikre besparelser for i omegnen af tre milliarder kroner inden udgangen af 2020. Det skal hjælpe virksomheden med at blive stærkere og mere konkurrencedygtig.

Forrige artikel Danske restauratører går forrest: Forpligter sig til FN-principper for samfundsansvar Danske restauratører går forrest: Forpligter sig til FN-principper for samfundsansvar Næste artikel V skifter fiskeriordfører ud efter kvotekongesag V skifter fiskeriordfører ud efter kvotekongesag
Jais Valeur svarer på ØL-kritik:

Jais Valeur svarer på ØL-kritik: "Det vækker undren"

ANBEFALINGER: Klimaformand Jais Valeur undrer sig over, at Økologisk Landsforening er kritisk over for visionen og flere af anbefalingerne i rapporten fra Klimapartnerskabet for Fødevare- og Landbrugssektoren.