Arla undersøges af de svenske myndigheder

MISBRUG: Det svenske Konkurrensverket kom tirsdag den 28. april på et uanmeldt besøg på Arla Foods' kontor i Stockholm. De skal undersøge, om Arla har indgået ulovlige aftaler med Coop Sverige.
Arla Foods har meddelt, at man er genstand for en større undersøgelse fra både de svenske og danske konkurrencemyndigheder.

De svenske konkurrencemyndigheder troppede derfor i tirsdags uanmeldt op på kontoret i Stockholm for at undersøge Arla Foods og selskabets leveringsaftale med Coop Sverige. I den forbindelse havde de svenske myndigheder samtidig bedt sine danske kolleger i Konkurrencestyrelsen om at gennemføre et lignende besøg på Arla Foods' hovedkontor i Viby.

Ser på sagen med alvor
Den pludselige undersøgelse af virksomheden vækker bekymring hos den administrerende direktør, Peder Tuborgh.

"Jeg ser med stor alvor på denne sag. Arla Foods samarbejder naturligvis fuldt ud med myndighederne i deres undersøgelser og følger sagen meget nøje. Vi ønsker at komme helt til bunds i sagen og håber, at den kan afsluttes hurtigt," siger Peder Tuborgh på Arla.dk.

Han understreger desuden, at Arla Foods' retningslinjer og politik på dette område netop skal sikre, at der ikke foregår noget ulovligt i virksomhedens adfærd på markedet.

"Vi har indskærpet reglerne for markedsadfærd og alle kender reglerne. Det skulle overraske mig meget, hvis Arla Foods har indgået ulovlige aftaler," fortsætter han.

Uanmeldte besøg
På Konkurrensverkets svenske hjemmeside står, at de uanmeldte besøg skal sikre beviser, hvis der er hold i mistanken. De understreger, at det endnu er for tidligt at sige noget om undersøgelsen, da den kun lige er indledt. Det er dog vigtigt, at man når helt til bunds i sagerne.

"Marknaderna för leverans av mejeriprodukter till dagligvaruhandeln är av stor betydelse för konsumenterna. Det är mycket viktigt att marknaden fungerar tillfredsställande ur konkurrenssynpunkt," lyder det fra de svenske konkurrencemyndigheder.

0:000:00