Auken: Ny miljø-regulering vil tage tid

KOMMISSION: Landbruget skal fremover reguleres målrettet og efter output, foreslår Natur- og Landbrugskommissionen. Politikerne er positive, men regeringen understreger, at det vil tage tid. Derfor bliver vandplaner og randzoner ikke ændret med det samme.
Foto: Claus Bjørn Larsen
Anders Jerking

De nuværende regler kører videre, indtil vi har noget andet at sætte i stedet, uanset hvor meget vi alle sammen kan blive enige om, at vi gerne vil lave noget målrettet og lokalt.

Ida Auken (SF)
Miljøminister

Der er lagt op til et paradigmeskift i miljøreguleringen, hvis Natur- og Landsbrugskommissionens anbefalinger bliver ført ud i livet. Men ændringerne vil kræve tid og tålmodighed, understreger regeringen.

”Det er et langt sigte, og det kommer til at tage tid at lave om, men fødevareministeren og jeg signalerer i dag, at vi er klar til at gøre det på en ny måde,” sagde miljøminister Ida Auken (SF) torsdag på et pressemøde på Christiansborg.

Ny motivation 
Få timer inden havde Natur- og Landbrugskommissionens formand, Jørn Jespersen, præsenteret 44 anbefalinger til en ny natur- og landbrugspolitik, og formanden lagde ikke skjul på, at der særligt på miljøregulerings-området er lagt op til store ændringer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00