Ny forskning viser blockchain-teknologiens potentiale i Danmark

UFORLØST: Blockchain-teknologien blev for få år siden kædet sammen med samfundsomvæltende væksteventyr, men det er udeblevet. En ny undersøgelse viser både stor nysgerrighed og udfordringer for virksomheder, der vil arbejde med teknologien i Danmark

Professor og leder af European Blockchain Center ved ITU kortlægger i en ny rapport, hvilke udfordringer og muligheder danske virksomheder ser i blockchain-teknologi. <br>
Professor og leder af European Blockchain Center ved ITU kortlægger i en ny rapport, hvilke udfordringer og muligheder danske virksomheder ser i blockchain-teknologi.
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Chris Lehmann

Danmark kan rykke op i verdens blockchain-superliga, hvis vi vil. Men der mangler villighed, inspiration og sikkerhed, det viser en ny kortlægning af teknologiens indmarch i danske virksomheder, som It-Universitetet i København står bag.

Det har nok været nemmere at få øje på gevinster ved at bruge f.eks. robotter eller kunstig intelligens end ved blockchain.

Christian Hannibal
Digitaliseringspolitisk chef hos Dansk Industri

Rapporten viser kort sagt, at potentialet til at skabe enorme succeser på baggrund af teknologien er her, men at samme potentiale i stor grad er uforløst. Men rapporten viser også, at interessen for teknologien spirer:

Fakta
Rapporten "Study on the economic impact of blockchain on the danish industry and labor market" er lavet i et samarbejde mellem European Blockchain Center på It-Universitetet og det tyske Fraunhofer IAO-Institut.

Den er lavet med støtte fra Industriens Fond. Fonden har ikke haft mulighed for at påvirke arbejdet eller konklusionerne i rapporten.

Forskerne har spurgt over 1.000 danske virksomheder i forskellige brancher om deres viden og anvendelse af blockchain-teknologien, og derefter analyseret resultaterne.

"Vi var meget overraskede over, at mange virksomheder havde idéer eller planer om at bruge den her teknologi, når man tænker på, hvor tidligt vi er i teknologiens udvikling," siger Roman Beck, hovedforfatter på rapporten og leder af European Blockchain Center på It-Universitetet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00