Børn skal have sundt måltid i skolen

Børn bør have et sundt dagligt måltid på skolen. Det mener tre ud af fire danskere, viser en undersøgelse fra A&B Analyse. Forsker formoder, at et dagligt måltid forbedrer indlæringen, men politikerne vil ikke give børnene gratis mad.
Mette Dyrskjøt
Fakta
459 personer har deltaget i undersøgelsen, som A&B Analyse har foretaget for Altinget. A&B Analyse har sammensat et panel, som de kalder "mini Danmark."

Undersøgelsen er internetbaseret, men den tager højde for de usikkerheder, der er forbundet med internettet, så panelet fremstår repræsentativt.


Kilde: A&B Analyse
Børn bør have et sundt dagligt måltid på skolen. 77 pct. af de adspurgte i en undersøgelse er enige i det spørgsmål, som A&B Analyse har spurgt et panel om.

Sagkundskaben på området antager, at et dagligt måltid vil forbedre børnenes indlæringsevne og hæve sundheden hos børnene. Men den politiske vilje til at give børn gratis mad i skolen halter.

Børn kan ikke lide madpakker
Afdelingslæge på Statens Institut for Folkesundhed, Anne-Marie Nybo Andersen, understreger, at der ikke foreligger undersøgelse af den sundhedsmæssige betydning af et sundt dagligt måltid til børn.

"Man ved, at det at ikke at være sulten det er godt for indlæring. Man ved også godt, at når man er småsulten, så er det nemmere at gå forbi købmanden, så brugen af junk food er selvfølgelig større, hvis man er småsulten," siger Anne-Marie Nybo Andersen til Altinget. Hun er ansvarlig for forskningsprogrammer om børns sundhed på Statens Institut for Folkesundhed.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00