Borgerlige savner balance i regeringens landbrugspolitik

TILGODESET: Regeringen styrker økologien med initiativer for 400 millioner kroner. Venstre og Liberal Alliance advarer mod at glemme det konventionelle landbrug.

Landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen mener, regeringen går for langt med at udbrede økologien i de offentlige institutioner. 
Landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen mener, regeringen går for langt med at udbrede økologien i de offentlige institutioner. Foto: venstre.dk
Sine Riis Lund

Er der institutioner, der gerne vil bruge lidt flere penge på økologi, så er det helt fint og rigtig godt, men jeg bryder mig ikke om, at det er staten, der ovenfra skal beslutte, at alle nu skal på samme formel og gøre det på denne måde.

Erling Bonnesen
Landbrugs- og fødevareordfører for Venstre

Skolebørnene, de offentligt ansatte og kineserne skal i højere grad spise dansk økologi. Derfor har regeringen lanceret 67 initiativer, der skal styrke efterspørgslen og bidrage til at nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal.

Venstre synes, det er fint at bakke op om det økologiske landbrug, men efterspørger mere bredde i regeringens landbrugspolitik.

“Jeg synes, der mangler balance i regeringens opbakning til fødevarer. Det er forkert at stille det op som om, at det er økologi over alt andet. Venstre bakker op om alle gode danske fødevarer, uanset om det er almindelige konventionelle, økologiske, nicheprodukter, egnsspecialiteter eller andet,” siger landbrugs- og fødevareordfører Erling Bonnesen.

0:000:00