Bred protest mod skrotning af Motions- og Ernæringsrådet

NYHED: En lang række aktører protesterer mod at droppe det uafhængige Motions- og Ernæringsråd. Sundhedsministeren forsvarer dog regeringens forslag.
Et forslag fra regeringen vil fjerne Motions- og Ernæringsrådet, der har udgivet rapporter om blandt andet fedme i Danmark.
Et forslag fra regeringen vil fjerne Motions- og Ernæringsrådet, der har udgivet rapporter om blandt andet fedme i Danmark.
Anders Heissel

Det er et konkret tilbageslag i forhold til at samle viden på forebyggelsesområdet og finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

Morten Grønbæk
Formand for Motions- og Ernæringsrådet

Konkret viden om forebyggelse vil ikke blive samlet og et unikt og uafhængigt organ vil gå tabt. Det bliver konsekvensen, hvis regeringen kommer igennem med et forslag om, at Det Nationale Råd for Folkesundhed og Motions- og Ernæringsrådet bliver slået sammen.

For reelt betyder det et farvel til Motions- og Ernæringsrådet, siger rådets formand, Morten Grønbæk. Og det undrer ham, når forebyggelse har højeste prioritet hos regeringen.

"Det er især ærgerligt, at rådet forsvinder, når ministerens egen overskrift er forebyggelse. Det er et konkret tilbageslag i forhold til at samle viden på forebyggelsesområdet og finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Konsekvensen er endnu mere debat om forebyggelse, men endnu mindre konkret viden om forebyggelse," siger Morten Grønbæk, der onsdag vil protestere mod forslaget foran Sundhedsudvalget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00