Debat

Cannabis-forening: Uden landbruget kan vi ikke forske

REPLIK. Cannabis Danmark vil forske i cannabis som helplantemedicin, da der er et stort behov for viden. For at det kan lade sig gøre er det nødvendigt at dyrke planten i Danmark, skriver Rikke Jakobsen.

Foto: /ritzau/Ricardo Arduengo/
Katrine Skov Sørensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Rikke Jakobsen
Sekretariatsleder, Cannabis Danmark

Det er bydende nødvendigt, at Landbrug & Fødevarer samt Danske Gartnerier sidder i bestyrelsen for Cannabis Danmark, hvis vi herhjemme skal have hånd i hanke med forskningen inden for den mest effektive cannabis til givne sygdomme.

Vi skal ikke gå med den nemme løsning
Hvis ikke vi har det, kan udviklingen af cannabis til medicinsk og forskningsmæssig brug hurtigt blive den nemme og billige løsning, hvor der kun fokuseres på enkelte cannabinoider som CBD eller THC.

Vi får ikke afprøvet udenlandske cannabisforskeres tese om, at cannabisplantens samlede komponenter giver den mest effektive medicinske virkning.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Cannabis Danmark vil facilitere forskning i cannabis som helplantemdicin med alle de indholdsstoffer, som det indholder.

Behovet for viden er stort
Der er et stort, udækket behov for viden i Danmark. Derfor er det nødvendigt, at danske forskere har adgang til et varieret forskningsmateriale og at vi i Danmark selv kan forædle de sorter, som skal bruges til denne forskning.

Der er et stort, udækket behov for viden i Danmark. Derfor er det nødvendigt, at danske forskere har adgang til et varieret forskningsmateriale og at vi i Danmark selv kan forædle de sorter, som skal bruges til denne forskning.

Rikke Jakobsen
Sekretariatsleder, Cannabis Danmark

Dette er nødvendigt for at vi kan ramme de mest effektive sorter med de rette indholdsstoffer til en given sygdom.

Den bekymring, som Danske Patienter rejser i Altinget 11. oktober, er jeg meget uforstående over for.

Jeg er ikke helt klar over, hvad Danske Patienter har forestillet sig, men foreningen er næppe oplyst nok om området cannabis og forskning.

En helplante er mest effektiv
I USA kommer materialet kun et sted fra, universitetet i Mississippi, og det er derfor af ringe, ensidig kvalitet, som forskerne har svært ved at bruge.

Et alternativ er singlemolekyleforskning af cannabinoider, som er kunstigt fremstillet eller import af cannabis fra andre lande, hvor vi ikke kan styre en løbende forædling.

Vi udfordrer forskningstesen om, at helplantecannabis med sammensætning af flere cannabinoider og terpener er langt mere effektiv medicinsk end cannabinoider, der alene er fremstillet kunstigt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00