Carl Aage Dahl: Jeg fulgte bestyrelsens linje

INTERVIEW: I mandags mistede Carl Aage Dahl sin post som Landbrug & Fødevarers administrerende direktør. "Ikke nogen behagelig oplevelse," siger han til Altinget | Fødevarer og understreger, at han fulgte bestyrelsens linje.
Det var ikke nogen behagelig oplevelse for Landbrug & Fødevarers forhenværende administrerende direktør Carl Aage Dahl, da han i mandags blev udskiftet med Søren Gade.
Det var ikke nogen behagelig oplevelse for Landbrug & Fødevarers forhenværende administrerende direktør Carl Aage Dahl, da han i mandags blev udskiftet med Søren Gade. Foto: Landbrug & Fødevarer
Per Bang Thomsen

Mit job som administrerende direktør handlede om at være udfarende i forhold til at få strategi på bestyrelsens dagsordenen og komme med mine anbefalinger til det. Men ellers har mit job været loyalt at gennemføre det, som bestyrelsen besluttede. Og derfor har vi ikke gjort noget, som ikke var blevet besluttet.

Carl Aage Dahl
Forhenværende administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer
Fakta

Fakta om Carl Aage Dahl

Født i 1960.
Student, HD i organisation 1983 og cand. agro. i 1985.
Ansat i Venstre Ungdoms Landsorganisation, 1979-81 og i De Danske Landboforeninger fra 1983. Kontorchef samme sted i 1991 og adm. direktør fra 1996.
Medlem af bestyrelsen for Landbrugets EDB-Center, 1998-99 og af bestyrelsen for Agroinvest A/S fra 1996.
Administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer fra 2009 til 9. maj 2012.


Kilde: Blå Bog

”Det er selvfølgelig ikke nogen behagelig oplevelse at blive afskediget. Men omvendt er det et grundvilkår, man må leve med som direktør, at bestyrelsen og formandskabet har ret til at afskedige en. Og sådan skal det selvfølgelig også være.”

Meldingen kommer fra Carl Aage Dahl, der indtil i mandags var administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer.

Efter tre år som frontperson for den magtfulde erhvervsorganisation blev han til offentlighedens store overraskelse skiftet ud med Venstre-politikeren og forhenværende forsvarsminister Søren Gade. En mand, som ikke har den store erfaring inden for landbrugs- og fødevaresektoren, men som derimod kan brænde igennem i både seriøse nyhedsudsendelser og billedrige sladderbladsinterviews. Noget, som Carl Aage Dahl ifølge kritikere aldrig har formået, og som derved blev hans akilleshæl.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00