Chauffører er for dårligt rustede til dyretransporter

DYREVELFÆRD: Hver tredje chauffør er jævnligt i tvivl, om malkekøer er raske nok til en dyretransport, viser ny undersøgelse fra Aarhus Universitet. Branchen selv føler sig ikke rustet til opgaven og opfordrer til at overlade ansvaret til landmændene.

Bestyrelsesformanden for DTL Dyr mener, at landmændene bør have ansvaret for at vurdere, at deres dyr er egnede til transport. 
Bestyrelsesformanden for DTL Dyr mener, at landmændene bør have ansvaret for at vurdere, at deres dyr er egnede til transport. Foto: /ritzau/Lasse Kofod
Sine Riis Lund

Samlet set synes jeg, resultaterne sætter spørgsmålstegn ved, om chaufførerne er klædt godt nok på til rollen.

Mette S. Herskin
Seniorforsker fra Institut for Husdyrvidenskab på Aarhus Universitet

Det er et kæmpe problem. Vi føler hverken, vi har tid eller kompetencer nok til at vurdere, om dyrene er transportegnede. Og det har vi sagt fra dag et.

Morten Bach Sørensen
Bestyrelsesformand for DTL Dyr

Hvornår er en ko, der halter, rask nok til at blive transporteret mange kilometer hen til et slagteri? Og er koens blanke øjne udtryk for feber?

Chauffører, der transporterer levende dyr, står ofte i dilemmaer som disse.

Nu viser en ny undersøgelse fra Aarhus Universitet, at 35 procent jævnligt er i tvivl, når de skal vurdere, om malkekøer er egnede til at blive transporteret hen til slagteriet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00