Danmark er Europas mest opdyrkede land: "Vi ligger i et smørhul for landbrugsproduktion"

Ingen europæiske lande dyrker deres arealer så meget som Danmark. Det er der gode grunde til, forklarer professor, der dog finder det nødvendigt at reducere landbrugsarealet af hensyn til natur og klima.

Cirka 60 procent af Danmarks areal er opdyrket til landbrugsformål. Det er højest af alle lande i Europa.
Cirka 60 procent af Danmarks areal er opdyrket til landbrugsformål. Det er højest af alle lande i Europa.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Danmark er ét af verdens mest opdyrkede lande.

På cirka 60 procent af landarealet dyrker landbruget afgrøder som byg, hvede og majs under plov, og det er mere end i alle andre europæiske lande. På verdensplan deles førstepladsen med Bangladesh.

Kombinationen af et terræn uden bjerge, vores jord og vores klima gør, at vi ligger i et smørhul for landbrugsproduktion.

Jørgen E. Olesen
Professor og leder på Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024