Dansk Folkeparti vil blokere for miljøpenge

Landdistriktsmidlerne skal skabe arbejdspladser frem for miljøformål, siger Jørn Dohrmann, der kritiserer Connie Hedegaards initiativer.
Landdistriksmidlerne skal gå til at skabe arbejdspladser - ikke til natur- og miljøformål, siger Jørn Dohrmann (DF).
Landdistriksmidlerne skal gå til at skabe arbejdspladser - ikke til natur- og miljøformål, siger Jørn Dohrmann (DF).
Helle Ib

Man skal passe på med, at miljødelen ikke bliver for lille. Det er klart, at vi har en række internationale forpligtelser, som vi skal leve op til. Det skal indarbejdes i fordelingen af midlerne. Vi skal jo af med de penge under alle omstændigheder.

Christian Wedell-Neergaard
(K)

Regeringen har endnu ikke meldt ud, hvordan vægten skal være, når milliarderne i de såkaldte landdistriktsmidler fra EU skal fordeles. Men regeringens støtteparti Dansk Folkeparti slår forud for forhandlingerne fast, at partiet vil prioritere arbejdspladser frem for miljøinitiativer.

”Landdistriktsmidler skal gå til at skabe arbejdspladser. Hvis Connie Hedegaard (miljøminister, red.) vil have miljøtiltag, må hun selv finansiere det,” siger miljøordfører Jørn Dohrmann (DF).

Han kalder det ”falsk varebetegnelse”, hvis regeringen tager fra landdistriktsmidlerne og bruger pengene til miljøformål. Regeringen burde i stedet på finansloven sætte penge af til miljøtiltag, påpeger han.

0:000:00